InoSoft

Inklokken

Urenregistratie middels het inkloksysteem

Inosoft inklokschermen

Verander elk willekeurig scherm in een klokscherm: een tablet aan de muur, een laptop of de computer in de werkplaats of op de administratie. Werkt ook individueel op je smartphone. Voldoe aan de wettelijke bepaling om de aanwezigheid van je personeel te registreren. Vanaf 25,00 per maand. Klik hier voor een voorbeeld.

Oorsprong inklokken

Het woord inklokken komt uit de tijd dat werknemers en personeel hun aanwezigheid en gewerkte uren moesten registreren via een prikklok. Een prikklok is een mechanisch apparaat dat wordt gebruikt om na te gaan wanneer een werknemer binnen is gekomen en hoe laat hij/zij weer weggaat. De werknemer steekt hiertoe een kartonnen kaart in het apparaat. Na het invoeren van de kaart komt een stempel met de datum en tijd op de kaart. De prikklok bevond zich meestal bij de ingang van de werkplaats of de afdeling. De prikklok is rond 1850 ontwikkeld.

Inklokken in de 19de eeuw
Inklokken via een mechanische klok

Eind negentiger jaren zijn de meeste prikklokken vervangen door tijdregistratiesystemen die werken met behulp van een computer. Bij deze systemen moet de werknemer een nummer invoeren, een magneetkaart of badge bij het apparaat houden, of een vingerafdruk maken, waarna de computer het id van het personeelslid en het tijdstip vastlegt. Ook bestaan er systemen waarbij de werknemer zelf de werkuren in moet voeren in de computer, waarna deze uitrekent hoeveel uren deze in totaal heeft gewerkt in de betreffende week. Toch spreken we nog steeds over inklokken alhoewel het natuurlijk geen inklok-machine is maar een computer die het inklokken afhandeld en de uren / aanwezigheid registreert !

Inklokken met een computer
Inklokken met een vingerafdruk scan

Het inklokken op de schermen is heel eenvoudig. Je kan de inklokschermen overal plaatsen en deze schermen `praten` met elkaar zodat ze altijd up2date informatie geven over welk personeel er in geklokt staat, en op welke afdeling of op welk project het personeel aanwezig is. Zo kan je ons inkloksysteem ook gebruiken als een aanwezigheidsregistratie en kan je altijd zijn wie er aanwezig is en waar ! 

 

1 Maand Proberen?

Probeer het vrijblijvend 1 maand uit voor € 1,-! Maak onbeperkt medewerkers, WebApps, inklokschermen en geo-locaties aan zodat je een 'live' situatie kunt opzetten, zonder dat dit extra kosten met zich meebrengt!

Probeer Klokin Contact